Nieuws

Nieuw periodiek heemkundekring De Ketsheuvel voortaan ook bij Yvonne's Brocante

Met ingang van 1 augustus is het periodiek van heemkundekring De Ketsheuvel ook verkrijgbaar bij Yvonne's Brocante gevestigd aan de Marktstraat 15 te Kaatsheuvel. In het nieuwe periodiek Aaw nieuws? van heemkundekring De Ketsheuvel komt het "Wielrennen in Kaatsheuvel" voorbij, met tekst en veel foto's. Maar ook andere fascinerende onderwerpen worden aangesneden, zoals de opmerkelijke historie van de Hervormde Gemeente van Loon op Zand, die begint in 1648. In deze editie van Aaw nieuws? staan ook postume bijdragen van twee markante heemkundekringleden die onlangs zijn overleden. Cor Grootswagers schreef een verhaal over de smid Fons van den Dungen. Jan Verboven was bijna klaar met het uitzoeken van de stamboom van de familie Verboven. Dankij Berry van Gorkum kon deze mooie familiegeschiedenis nog worden opgenomen in Aaw nieuws? Het periodiek is ook verkrijgbaar bij Bruna en Primera Van Wezenbeek beiden gevestigd in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. Lees meer

Welkom op de website van Heemkundekring de Ketsheuvel

Heemkundekring De Ketsheuvel is sinds 2007 actief in Kaatsheuvel. Ze pleegt onderzoek naar de historie van het kerkdorp, organiseert tentoonstellingen en lezingen. Daarnaast is het gebruikelijk dat er jaarlijks een fietstocht wordt georganiseerd in en om Kaatsheuvel. Vanaf mei 2010 geeft heemkundekring De Ketsheuvel een periodiek uit genaamd Aaw nieuws?, waarin een aantal opmerkelijke wetenswaardigheden uit de historie van Kaatsheuvel worden beschreven.

Met deze website willen wij meer bekendheid geven aan de activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd en daarmee de interesse voor ons dorp bevorderen.
 

Openingstijden heemkunderuimte in het Patronaat

Hoofdstraat 32 te Kaatsheuvel
Dinsdag van 09.00 tot 16.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 13.00 uur
Eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur 


Deze site wordt mede gesponsord door
deketsheuvel.nldeketsheuvel.nl